Muziek

Doom machine
Geschreven en gespeeld door Coen de Moor.
Ik heb dit nummer ruim 20 jaar geleden geschreven, en sindsdien al heel vaak gespeeld en opgenomen. Dit is de meest recente versie.
Until the stars
Tekst geschreven door Steven Marwick.
Toen ik de tekst las hoorde ik in mijn hoofd meteen de melodie er al bij, dus het was niet moeilijk er muziek bij de te schrijven.
Een mysterieuze dame bood aan het te zingen, en dat deed ze zo heel erg mooi. Helaas wil ze niet bij naam genoemd worden, dus ze blijft anoniem.
Kiwi Parade
Geschreven door mijn zoon Fabio de Moor.
Uitgevoerd door Fabio de Moor, Coen de Moor en Miriam Bos.

Ik weet niet wat een Kiwi parade is, en Fabio wil het me niet vertellen. Maar ik vond het toch een leuk liedje om samen op te nemen.

I think I’m gonna kill myself
Geschreven, gespeeld en gezongen door Coen de Moor.
Is dit een vrolijk of een somber lied? Is het morbide of juist toch optmistisch? Of is het beide?
In ieder geval was ik best in een goede bui toen ik dit liedje schreef. En het was één van de leukste liedjes om te arrangeren en in te spelen.
Hardrockcity
Geschreven, gespeeld en gezongen door Coen de Moor.
Geschreven toen ik een jaar of 20 was, daarna een aantal keer opgenomen, omdat ik het zelf zo’n geweldig leuk nummer vindt. Ik schijn trouwens de enige te zijn die het leuk vind, maar daar zit ik niet mee.
Tot nu toe nog geen opname gemaakt waar ik helemaal tevreden mee was, dus ik zal nog wel eens een keer een poging wagen.
This morning at sunrise
Een duister nummer met heel veel zwaar vervormde gitaren.
Geschreven, gespeeld en gezongen door Coen de Moor.
Waar het precies over gaat weet ik zelf ook niet. Dat weet ik trouwens meestal niet bij mijn eigen teksten. Het was ook niet mijn bedoeling om echt iets heel duisters te schrijven, maar het kwam toevallig zo uit.
Jazzmaster Boogie
Omdat het leuk is om te spelen met cliché’s; van standaard loopjes een instrumentaal nummer gemaakt en daaroverheen diverse solo’s gespeeld op mijn Jazzmaster en op de Les Paul.
Hot tamales and they’re red hot
Nummer van Robert Johnson uit 1936. Een tamale is een Zuid_Amerikaans gerecht van maismeel met een zoete of hartige vulling. In dit geval zijn ze heel heet. En dat staat vast symbool voor iets.