Kabouter

Omdat we voor het eerst een huis met een tuin kregen vond ik dat we ook een tuinkabouter moesten hebben. Maar zo’n optimistische vrolijke kabouter komt er bij mij niet in. Dus besloot ik zelf een kabouter te maken.

Ik begon met een skelet van rolletjes van dun karton. Deze versie leek meer op een robot kabouter, maar dat zou nog wel veranderen.

Om het skelet vorm en stevigheid te geven gebruikte ik papiermaché. Papiermaché is goedkoop, licht, makkelijk te bewerken, en het is sterk. Ik gebruikt het graag. Je kunt er alleen niet heel gedetailleerd mee werken, en het is niet weerbestendig. En een tuinkabouter moet natuurlijk wel weerbestendig zijn!


Met Apoxie Sculpt maakte ik de definitieve vorm. Apoxie Sculpt wordt keihard en isweerbestendig, dus ideaal voor een tuinkabouter.
Helaas is Apoxie Sculpt ook aardig duur, dus je wilt het niet massief gebruiken. Je gebruikt het bij voorkeur in dunne laagjes.


En tenslotte heb ik de kabouter gekleurd.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 + = 15

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>