R van Daan

R van Daan is rijksambtenaar in het dagelijks leven, en daarnaast in de toekomst misschien wel koning van Elfia.
R van Daan heeft een hekel aan elven. Niet alleen aan elven, hij heeft ook een hekel aan dwergen. En aan orks, kabouters, tovenaars, feeen, heksen en aan trollen. Hij mag ze geen van allen.
Volgens R van Daan moeten mensen zich met mensendingen bezighouden, en sprookjeswezens leiden daarvan af. Dat kan nooit goed zijn.
Nu wonen al die wezens bij elkaar in Elfia, en dat is goed, volgens T van Daan. Zolang ze bij elkaar wonen bemoeien ze zich niet met mensen, en dat is positief.
R van Daan wil koning van Elfia worden, zodat hij de wereld van Elfia en de mensenwereld van elkaar kan scheiden. Dat is goed voor mensen en goed voor elven!

Tante Amalia is een tovenares en tevens de tante van R van Daan. Zij vindt het een goed idee dat haar neef koning wordt. Misschien wordt hij dan eindelijk volwassen, misschien maakt hij dan eens wat vrienden, misschien vindt hij zelfs wel een vriendin.
Nog beter zou zijn als R van Daan eindelijk eens op zichzelf ging wonen. Dan hoeft tante Amalia niet langer zijn boterhammen te smeren en zijn sokken te wassen.
Wat natuurlijk ook leuk is; tante Amalia kan dan koningin van Elfia worden. Zij kan dan voor de elven zorgen en thee zetten en koekjes bakken.