Religie voor ratten
avatar

Voor ratten bestaan er twee soorten Goden. Er zijn de Goede en de Kwade Goden.
De Goede Goden noemen we ‘De Scheppers”. De Slechte Goden noemen we “De Mensen”.

De Scheppers hebben speciaal voor ratten de wereld gebouwd, en ze bouwen nog steeds stukken wereld erbij. De wereld bestaat uit steden. In de steden hebben de Scheppers alle natuurlijke vijanden van de ratten uitgeroeid. Veder staan er allerlei gebouwen waar de ratten in kunnen wonen, en waar ze zich kunnen verbergen. De Scheppers zorgen er ook voor dat er iedere dag vers afval wordt gemaakt, afval dat vol zit met voor ratten gezonde voedingsstoffen. En tenslotte zijn er de riolen, die alle belangrijke delen van de steden met elkaar verbinden.
Dit alles wordt verzorgd door de Scheppers, ten behoeve van de Ratten.
De ratten zouden dan ook een heerlijk leven kunnen hebben, ware het niet dat tegenover De Scheppers de Kwade Goden staan, een ras dat bijna even machtig is als De Scheppers; De mensen!

Niemand weet precies hoe De Scheppers er uit zien. Niemand heeft ooit één van Hen ontmoet. Toch is het duidelijk dat Ze bestaan. Het bewijs van hun bestaan ligt in het feit dat er steden bestaan, en in het feit dat er iedere dag afval wordt geproduceerd.

Zo onzichtbaar als De Scheppers zijn, zo zichtbaar zijn De Mensen, de Kwade Goden. Ze vertonen zichzelf, ze maken lawaai, en ze stinken. Dat doen ze overal en atlijd.
De Mensen wonen, net als de ratten, in de steden. Ze doen net alsof de steden voor hen gemaakt zijn. Ze doen ook net alsof al het voedsel van hen is, hoewel het duidelijk is dat het voedsel wordt gemaakt door De Scheppers, voor de ratten. Mensen haten ratten, en ze proberen altijd om de ratten uit de steden te verdrijven, of ze te doden. Vaak slagen ze daar ook nog in. Gelukkig zorgen de Scheppers er voor dat er altijd gelegenheden ontstaan voor de ratten om terug te keren naar de steden.

Tot zover is alles vrij duidelijk.
Maar nu zijn er valse profeten die een belachelijke en godslasterlijke theorie bedacht hebben. Zij zeggen dat De Mensen dezelfde zijn als De Scheppers. Ze suggereren dat De Mensen zelf de steden hebben gebouwd, en iedere dag voor vers afval zorgen. Alsof God zelf de duivel is.
Dat is natuurlijk volslagen onzin, zoals iedereen zelf wel kan bedenken. Als De mensen de steden voor ratten hadden gebouwd, waarom zouden ze dan zo hun best doen om de ratten er uit te verdrijven? En als De Mensen het afval zouden produceren, waarom zouden ze dan proberen te voorkomen dat de ratten het opeten? En als De Mensen de natuurlijke vijanden van de ratten hadden uitgeroeid, waarom zouden ze dan honden en katten houden?
Nee, het is overduidelijk dat de mensen niet de Scheppers kunnen zijn.

Comments are closed.